"Å skrive, jeg kan ikke. Ingen kan. Det må sies: Man kan ikke. Og man skriver."

- Marguerite Duras

Felles for oss mennesker er at vi har behov for å uttrykke oss, nå fram med det til andre, bli sett og forstått. For meg er skriving en essensiell del av mitt uttrykksbehov. På mange måter er det som å puste. I skrivingen kan jeg uttrykke det jeg ikke har ord for – gjennom ordene. For meg er det en menigsfull selvmotsigelse. Ord og språk er kraft – om du vil bli forfatter, bevege deg innen poesien, skrive saktekster, leserinnlegg, klagebrev eller kjærlighetssanger, som mennesker forholder vi oss alle til det skrevne ord.

Som skrivende trenger du penn og papir eller pc. Du trenger kanskje motivasjon og veiledning, å finne andre innganger til ditt eget skriveunivers.

Der kan jeg hjelpe deg!

Foto: Helen Karlsen

Fortløpende tilbud

# Finn ditt skriveliv!

Et individuelt tilpasset opplegg for deg som skriver eller vil komme i gang.

Skriver du og føler at du ikke kommer videre? Lurer du på hva som er bra eller dårlig med teksten din?

Kommunikasjonen foregår via email og telefon.

Ta kontakt for detaljert info.

"Mine litterære karakterer har blitt tydeligere, mer troverdige og levende. Jeg har blitt mer motivert og moden for å fortsette med boken jeg holder på å skrive. Liselotte har omtanke for det skrevne ord." Monica Ekelund

# Manuskonsulenttjenester og praktisk skrivehjelp

Du kan sende meg ditt manus (ferdig eller under arbeid), eksamensoppgave eller annen type tekst som du ønsker tilbakemelding på. Jeg leser alltid en del av teksten før jeg gir et tilbud, for å være sikker på at jeg har noe konstruktivt å bidra med. Vi blir enige om det er generell tilbakemelding, språkvask eller korrekturlesing du ønsker.

 

Kanskje trenger du hjelp til å skrive et formelt brev (for eksempel en søknad eller en klage) eller vil du gjerne lage en tale eller sang til til en festlig begivenhet (bryllup, konfirmasjon, jubileum)? Eller noe annet?

Planlagte kurs/opplegg 2020

# Skrivekurs ”Tekstene finnes i deg selv”

8 tirsdager kl 18-20 med start 13. januar

Et eget rom, Kongensgate 37, 3211 Sandefjord

Skriver du og trenger en retning, idéer, nye innfallsvinkler? Vil du endelig komme i gang med skrivingen? Her tar vi for oss temaer som troverdige litterære karakterer, hvordan gi teksten driv, levende dialoger, miljøbeskrivelser, sjangerbevissthet. Vi snakker også om skriverutiner og hvordan få tekstene ut i verden.

# Helgekurs ”Tilbakemelding på tekst”

 

07./08. mars eller 09./10. mai (to kurs)

kl 10-15 begge dager

 

Et eget rom, Kongensgate 37, 3211 Sandefjord

Har du skrevet en tekst/starten på et manus og trenger hjelp videre? Det er svært lærerikt og nyttig å øve på å gi og motta konstruktiv, begrunnet tilbakemelding på egne/andres tekster.

# Norsk for fremmedspråklige, tysk, spansk

 

NORSK FOR VIDEREKOMMENDE 10 mandager kl 18-20 med start 14. januar

Et eget rom, Kongensgate 37, 3211 Sandefjord

For deg som kan norsk relativt godt og ønsker å forbedre deg.

 

Jeg tilbyr også enkelttimer.

 

LES OG SNAKK OM HENRIK IBSEN både for deg med norsk og annet morsmål. Drop-in annenhver onsdag kl 11.30-13.00

 

Ta kontakt for info.