top of page

Hvem er jeg?

Mitt navn er Liselotte Steinwender og jeg bor i min barndomsby Sandefjord. Bøker og skriving har vært en viktig del av livet mitt siden jeg lærte å lese og skrive. Som barn og ungdom skrev jeg dikt, dagbøker og brev, men jeg måtte bli voksen før tekstene mine virkelig fikk gestalt etter et skrivekurs. Jeg trengte den tiden for å oppnå det motet som måtte til for å skrive uten filter.

I 2015 debuterte jeg med romanen ”Gjøre seg virkelig” og i 2018 utkom ”Jeg vet at du hører meg. 11 noveller”, begge på epos forlag.

Før dette hadde flere av tekstene mine – dikt, noveller, petiter, kronikker – blitt publisert i ulike tidsskrifter.

Etter studier (kunsthistorie og tysk) og åtte innholdsrike år i Berlin, flyttet jeg tilbake til Norge. Her tok jeg lærerutdanning og grunnfag spansk.

I 2018 var jeg med på å etablere en litterær møteplass sentralt i Sandefjord.

Et eget rom (etter Virginia Woolfs essay ”A Room of one´s own”) er navnet på lokalet som vi leier på heltid. Jeg drifter stedet sammen med Aage Andersen/Epos forlag.

Her holder jeg skrivekurs, norsk for fremmedspråklige, arrangerer forfattersamtaler, foredrag, forestillinger og mer.

Jeg er en god nettverksbygger og stortrives når jeg kan bringe mennesker, temaer og ulike kunstneriske uttrykk sammen. Alt er i bevegelse og nye idéer og konstellasjoner kan oppstå. Min visjon er at alle lever ut sitt fulle potensiale og jeg ønsker aktivt å bidra til nettopp det.

Portrettfoto Liselotte.jpg

Foto: Heidi Dokter

bottom of page